Boenden och nöjen i Björnlidens Fjällby

Björnlidens Fjällby ligger dryga 30 minuter från Idre och bjuder på alltifrån fiske och vandring till skidåkning och skoterturer. Fjällbyn bjuder på härliga naturupplevelser året runt och här finns utrymme för både fartfyllda aktiviteter och avkoppling. Boende finns i form av lägenheter och härifrån är det gångavstånd till kalfjället.

Besök i Björnlidens Fjällby

I Björnlidens fjällby finns stugor med lägenheter med 4–6 sängplatser i varje lägenhet. Alla lägenheter har eget kök och badrum och är utrustade med TV och bredband. I fjällbyn finns även gemensamma utrymmen i form av bastu och tvättstuga.

För bokning av någon av lägenheterna finns möjlighet at skicka bokningsförfrågan direkt på hemsidan. Här fylls namn, e-post, telefonnummer, önskad lägenhet och ett kort meddelande i. Det går även att skicka bokningsförfrågan via mail eller genom att ringa.

Fiske, skidåkning och annat att göra

Björnlidens Fjällby ligger i Grövelsjöfjällen, ca 30 minuter från Idre. Det är ett fjällområde som bjuder på klassiska fjällaktiviteter, så som:

  • Skidor – längd och alpint – 10 minuter från fjällbyn finns möjlighet till utförsåkning i olika typer av backar – branta och flacka, samt pistade och opistade. 

För längdåkning finns drygt 100 km preparerade spår att njuta av, med möjlighet till olika åkstilar, så som klassisk åkning och skate. Längdspåren finns både på den svenska och norska sidan av gränsen och passar för både motionsåkare och mer erfarna skidfantaster.
  • Skoter – Grövelsjön är en bra utgångspunkt för skoteråkare. Härliga fjällvyer och flera mils långa leder för skoter ger möjlighet till både korta och långa turer. Området är ett populärt resmål för skoteråkare från hela landet.
  • Vandring – Grövelsjön och Björnlidens placering, nära den norska gränsen, gör området perfekt för vandringar – både korta och långa. Fjällen är lättillgängliga och lämpar sig för både nybörjare och mer erfarna vandrare. STF har en fjällstation i området, som är en bra utgångspunkt för den som ska ge sig ut till fots.
  • Fjällfiske – I Grövelsjöfjällen finns gott om sjöar, tjärnar och strömmande vatten, vilket har gjort området eftertraktat när det kommer till fiske. Fjällfiske är en aktivitet som passar året runt men just här är flugfiske särskilt gynnsamt. 

Med den vackra naturen i området blir fiskeupplevelsen dessutom något extra. Glöm inte att köpa fiskekort – dessa finns att hitta på serviceställen runt om i Grövelsjön. Mer info: Sök på Google efter Björnlidens fjällby.