Reflexspray gör dig synlig i mörkret

När du är ute och springer får kroppen bra träning och du ökar kondition såväl som en uppsjö andra effekter. Utrustning för jogging och löpträning är dock mer än skor och kläder! Vintertid finns det vissa risker förenade med att springa utomhus då man syns dåligt i mörkret som lägger sig tidigt varje dag. Bilister kan därmed ha svårt att i tid uppfatta siluetten. Reflexer finns i många versioner och det är vanligt både med traditionella reflexer samt med väst.
Ett bra och smidigt komplement eller alternativ till dessa är reflexspray som kan förvandla en vanlig t-shirt till en synlig reflex med större yta! Utbudet är relativt stort och det finns både ”osynlig” sprat och alternativ som ger en grå yta. Den senare är bra även för att ge reflexyta på andra material. Den transparenta versionen är framförallt till för användning i kombination med textil eller andra mjukare strukturer och kläder. Detta är ett exempel på reflexspray från Outdoorexperten.se samt flera webbutiker som fokuserar på träning.

Reflexspray för kläder

En smidig spray som är helt osynlig på dagen. Men på kvällen reflekteras ljuset mot sprayen vilket gör att man syns tydligt av bilförare och andra trafikanter. Sätt ett stort kryss på barnens ryggar eller varför inte skriva ”Kör sakta – akta barn”.  Ett flertal av de reflexsprayer som säljs är av material som gör att de kan tvättas bort i tvätten. Därmed måste man komma ihåg att spraya på ny reflexspray efter tvätt.

Permanent Reflexspray

En spray som framförallt är tänkt att användas på betong, plåt, sten, plast och andra liknande material. Det är en mycket bra reflexspray som kan sprayas på postlådan så inte snöplogen kör på den. Eller varför inte på stenen som ligger på uppfarten och som allt för många har backat på? Gör rent och torrt på underlaget och spraya sedan med reflexsprayen på ytan och låt det torka i 10-15 minuter.

Reflexspray för djur

Självklart ska även våra husdjur skyddas i trafiken. Att få på hunden en reflexväst kanske inte är det enklaste (även om det finns reflexvästar för hundar och katter). En lösning är i detta fall att köpa en reflexspray för djur. Dessa är framtagna för att kunna sprayas på djurens päls utan att för den skull skada pälsen. Det blir inte bara funktionellt utan också säkert. Det kan bli riktigt effektfullt dessutom om man sprayar snyggt.