Tillgång till ett stort sortiment

Tillgång till ett stort sortiment

Nätförsäljningen ökar hela tiden i Sverige och det gäller också försäljningen av damcyklar. Bara de senaste åren har försäljningen av damcyklar online ökat med 30 %. Att köpa damcyklar online har många fördelar. Du får tillgång till ett mycket stort antal märken, både svenska och utländska. Svenska märken som du kan köpa på nätet är till exempel Skeppshult, Rex, Monark och Kronan. Alla deras cyklar monteras i Sverige och Skeppshult har till och med egen ramtillverkning. Det finns också cykelmärken från andra länder som till exempel DBS och Crescent.

Enkelt och billigt

Många väljer att köpa damcykel online för att det är så enkelt. Du kan i lugn och ro sitta hemma i soffan på kvällen och surfa runt på olika web-butiker som säljer damcyklar. Du slipper gå och besöka fysiska cykelbutiker och att anpassa dig till deras öppettider. De flesta nätbutiker har hemsidor som är mycket enkla att använda och genom bara några klick så kan du jämföra olika modeller och märken och även beställa din cykel. Cykeln får du levererad hem till dig och sedan är det bara att sätta igång att cykla. Det är i de flesta fall mycket billigare att beställa damcyklar online jämfört med en lokal cykelhandlare.

Vem köper damcyklar online?

I stort sett alla som äger en dator och ett betalkort kan också köpa en damcykel online. Studenten som vill spara in pengar, kvinnan som är mitt uppe i karriären och inte har tid att gå runt till olika cykelbutiker eller den som helt enkelt tycker det är roligare och bekvämare att handla på nätet. Den som tävlingscyklar kan också handla på nätet, då får man också tillgång till alla tillbehör som kan behövas när man tävlar och ofta är leveranstiden bara några dagar.

Vilken modell passar mig bäst?

Innan du bestämmer dig för vilken typ av damcykel som du vill köpa så bör du alltid fundera igenom hur och var du kommer att cykla. Det finns cyklar som passar bäst på underlag som asfalt och andra som passar bäst på skogsvägar. Kommer du mest att använda din damcykel i stan så passar kanske en citybike dig bäst. Är det mycket branta backar där du kommer att cykla kan du investera i en el-cykel. När du handlar damcyklar online så brukar alltid en garanti ingå men olika web-butiker kan ha olika villkor så det kan löna sig att jämföra några olika företag för att se vad som passar dig bäst.